2 sfeervolle locaties

De IJsbar / Vischpoortstraat 25, Elburg

Welkom in onze IJsbar! Waar de seizoenen zijn verwerkt tot bijzondere smaken ijs. Laat je in de lente verrassen door ons Mango Vlierbloesem-sorbetijs. Geniet in de zomer van Limoncello Mascarpone-roomijs en vier de herfst met Appel Citroengras-sorbetijs. Onze ijskoks – die je achter in de keuken ziet koken, wegen, roeren, blenden, hakken en draaien – masseren je smaakpapillen met alle liefde!

Milkshakes maken we niet van een siroop, maar van drie bollen ijs ijs uit onze vitrine, waarvan je de combinatie zelf mag bedenken. Er zijn dus duizenden verschillende smaken mogelijk!

Of kies een onze zomerse ijs-mocktail van onze menukaart, met zwoele namen als Woodstock, San Blas en Parnassia. Met deze shakes van ijs, siropen, vers fruit en kruiden waan je je na één slok aan de Hollandse kust. 

In de IJsbar vind je veel vers fruit. Aardbeien, sinaasappels, limoenen, frambozen, blauwe bessen, bramen en bananen laten we dansen in onze blender voor een verse smoothie. Een gezonde lekkernij, net als onze yoghurt bowls met Jersey yoghurt, vers fruit, noten en pure chocolade.

Je vindt de IJsbar in de vesting van Elburg, pal naast de Vischpoort. 

Het IJshuisje / Havendijkje 2, Elburg

Welkom in ons IJshuisje aan de haven! Met een oppervlakte van slechts 9m2 misschien wel ‘s lands kleinste ijssalon. Maar voor take-away is dat geen enkel bezwaar. Integendeel, want rondom dit prachtige, historische theehuisje is plek zat om rustig te genieten van je ijsje. Strijk neer op het grasveldje aan de gracht of op een muurtje aan de haven om de Elburgse bottervloot te aanschouwen. Het uitzicht hoort bij de beleving. 

Als je een voorliefde voor de klassieke ijssmaken hebt, dan ben je in het IJshuisje aan het juiste adres. Stracciatella, aardbei en koffie zijn hier altijd verkrijgbaar. Maar net als het assortiment in de IJsbar op de Casa Piccola-manier, bereid met héél veel pure ingrediënten en héél veel passie. En ook van dit ijs maken we milkshakes in smaakcombinaties die je zelf mag bedenken!