Ons MANIFE(E)ST

1: WE GAAN VOOR PUUR NATUUR.

We nemen zoveel mogelijk afstand van wat de industrie ons voorschotelt en streven naar traditionele ijsbereiding, met onbewerkte producten. Rauwe melk van de boer, vers fruit van lokale telers en specerijen uit de historische kruidentuin van Elburg. Het pure spul, daar houden we van. Weet wat je eet!

2: SMAAKPASTA’s ZIJN TABOE IN ONZE IJSKEUKEN.

Emmertjes en zakjes hebben we niet nodig om een lekker ijsje te maken. Sterker nog, met pure ingrediënten smaakt het veel beter, bevat ons ijs geen kleur- en smaakstoffen en minder suikers en E-nummers. Al onze recepten maken we zelf en we zijn volledig onafhankelijk van toeleveranciers van prefab hulpmiddelen. En dat maakt ons uniek.

3: WE VINDEN KWALITEIT BELANGRIJKER DAN INKOOPPRIJS.

‘s Werelds beste vanillepeulen komen uit Madagaskar en kosten maar liefst €700 per kilo. En de beste pistachenoten produceren ze in Iran voor €50 per kilo. Kostbare ingrediënten, maar o zo lekker. Tja, en dan zijn we er ook nog niet zuinig mee, want we vinden dat smaken moeten knallen.

4: WE MAKEN HET LIEFST ALLES ZELF.

We koken we er flink op los. Er staan de hele dag pannen op ons fornuis en het ruikt altijd heerlijk naar noten, vanille of kruiden in onze ijskeuken. We zijn zelfs zo maf dat we onze eigen advocaat, mascarpone en limoncello maken. Het is veel werk, maar lekker ijs maak je nou eenmaal met geduld en liefde.

5: WE WILLEN HET ZO VERS MOGELIJK.

Ons ontbijt bestaat regelmatig uit witte chocolade-ijs met slagroom, want er gaat niets boven ijs dat net uit de machine komt. IJs is als brood: hoe verser, hoe beter. Daarom is ons assortiment wat kleiner op koude dagen en is een smaak soms uitverkocht aan het einde van de dag.

6: WE GEVEN OM DE PLANEET

We gebruiken 100% groene energie en ons interieur is grotendeels gemaakt van hergebruikte materialen. We scheiden keurig ons afval en we letten bij inkoop op herkomst van producten en verpakkingsmateriaal. En waar we de keuze hebben maken we de juiste.

7: EEN IJSJE ETEN MOET EEN FEESTJE ZIJN.

Het mag duidelijk zijn, we maken het onszelf niet makkelijk. We doen dit allemaal omdat we vinden dat ons ijs dit verdient en we graag een glimlach op je gezicht toveren. Dus kom proeven en feest met ons mee!