Recept: Smeuïge pindakaas

In onze Snickers Creamy Peanut Butter roomijs zit een behoorlijke portie smeuïge pindakaas verwerkt. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar van Calvé kopen, maar waarom zou je dat doen als je het zelf eenvoudig kan maken?

We gebruiken biologische ongebrande pinda’s en roosteren die zelf in de oven. Zo’n 15 minuten op 175 graden volstaat, maar houd het wel even goed in de gaten. Halverwege scheppen we ze even om.

In onze Magimix keukenmachine malen we de pinda’s tot een gladde pasta. Dan voegen we een flinke scheut zonnebloemolie toe om het lekker smeuïg te maken en blenden we nog even een minuutje door.

Onze homemade pindakaas gaat door het ijs en wordt ingevroren. Om te voorkomen dat het te hard wordt, voegen we zo’n 30% van het gewicht van de pinda’s aan poedersuiker toe. Die blenden we ook even totdat alle suiker goed is opgelost. Tot slot nog wat extra olie om de juiste smeuïgheid te krijgen en wat zout naar smaak. Nog 5 minuutjes blenden en klaar!