Recept: Marsepein

Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Tijdens het Sinterklaasfeest smullen we er allemaal van. In onze ijskeuken is het een onmisbaar ingrediƫnt, bijvoorbeeld in ons Amaretti- of Bokkenpootjesijs roomijs. Je kan het uiteraard kant-en-klaar kopen, maar het is ontzettend makkelijk zelf te maken en bevat dan ook nog eens veel minder suiker.

Hier is het recept voor een 1:1 marsepein recept (50% amandelen / 50% suiker):

  • 250 gram witte amandelen
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 el heet water

Doe de amandelen in een foodprocessor (of hakmolen). Pulseer een aantal keren, totdat de amandelen fijngemalen zijn. Laat de amandelen niet te warm worden, anders kan er olie vrij komen. Voeg de poedersuiker toe en ga door met pulseren. Voeg geleidelijk heet water toe en blijf het mengsel pulseren. Controleer het mengsel regelmatig, als het tot een bal kunt kneden/drukken is de marsepein klaar.

Verpak de zelfgemaakte marsepein in plasticfolie en laat het minimaal 24 uur (maar het liefst langer) rusten op kamertemperatuur.

Bron: rutgerbakt.nl