Fiets- en wandelroute Veelzijdig Elburg van start

 1. Gelderse ondernemers organiseren samen Smul & Beleef TourFiets- & wandeltocht voor de levensgenieter Veelzijdig Elburg

  Elburg – Zes Gelderse ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen en samen de Smul & Beleef Tour georganiseerd. Deze fiets- en wandeltocht door het Noord-Veluwse landschap voert over pittoreske landweggetjes en woeste paden, langs het water, door het bos en het historische centrum van Elburg. De tour voorziet in een routekaart, de entreebewijzen voor bezienswaardigheden, drie bestedingsbonnen en een ambachtelijk gemaakt Elburgs ijsje.

  Het gaat om een unieke manier van samenwerken tussen de expositie van Zandverhalen, de Bakkersmolen van Schuld in Oostendorp, de A. Vogeltuinen, Restaurant De Haas, Brasserie Aan de Gracht / Stadsbrouwerij Vos en ijssalon Casa Piccola. De bedrijven bieden voor een all-in prijs een totaal verzorgde dagtocht aan, waarbij de deelnemers zes à zeven uur onderweg zijn. Er zijn digitale GPS routes aanwezig voor de navigatiesystemen.

  Tijdens de fiets- en wandel tour komt men langs de diverse afstappunten. Voor 45 euro krijgen deelnemers toegang tot één van de grootste indoor exposities van zandsculpturen ter wereld en tot de beroemde tuinen van de natuurgeneeskundige dr. A. Vogel inclusief een audiotour. Tijdens de route zijn er de diverse smulpunten. Tegen inlevering van de ontvangen smulbonnen heerlijk genieten van diverse streekproducten bij De Bakkersmolen, een hapje of een drankje bij Restaurant De Haas of een terraspauze bij Brasserie Aan de Gracht. Hier kan man ook eventueel de bieren proeven van Stadsbrouwerij Vos, gebrouwen in de binnenstad van Elburg. Als afsluiting van de route geeft IJssalon Casa Piccola krijgen de deelnemers aan de Veelzijdig Elburg Tour een heerlijk ijsje.

  De route kan tot 1 november worden gereden van dinsdag tot en met zaterdag. Deelnemers krijgen het advies voor 11.00 uur aan de fietstocht te beginnen, zodat er voldoende tijd is om alle deelnemende bedrijven te bezoeken.

  De fietstocht kan starten op drie verschillende locaties. Het eerste startpunt is bij Parkeerplaats De Oude Vos aan de Havenkade in Elburg. Daarnaast start er een fietroute vanuit Landal Landgoed ’t Loo in Oldebroek. Het derde startpunt bevindt zich bij het Natuurtransferium in Nunspeet. De wandelroute start enkel bij de Havenkade in Elburg.

  De ontvangen smul- en beleefbonnen zijn het hele jaar geldig. Wanneer er onverwachts een buitje regen valt, kan men de route op een andere dag afmaken. Bij het eerste afstappunt in alle routes (bij Brasserie Aan de Gracht) worden de smul- en beleefbonnen en routekaart uitgedeeld, bij inlevering van de aangekochte ticket. Deze zijn te koop op www.veelzijdigelburg.nl of bij Brasserie Aan de Gracht in Elburg. Op de website staat meer informatie over de smul- en beleeftour Veelzijdig Elburg en zijn alle routes vooraf te bekijken!

  Kinderen tot en met 10 jaar kunnen gratis meereizen. Eventuele entreegelden en consumpties van de kinderen worden apart in rekening gebracht.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, fiets en buiten