Smaken ijs

Momenteel vindt u onderstaande smaken ijs in onze vitrine:

ROOMIJS

Koffie ‘Sulawesi’, getrokken met een krachtige en uitgesproken boon van het Indonesische eiland. De smaak is kruidig met nuances van hout, truffel, cacao en peper. Voeg daar nog een vleugje tonkabonen en kaneel aan toe en je hebt een ware koffiesensatie!

Chocolade ‘Kumabo 80%’, een erg donkere chocolade met intense en krachtige cacao van Afrikaanse cacaobonen. Een krachtige smaken, intense aroma’s met tonen van rode vruchten en rode thee.

Kokos, van zoete kokosmelk met een authentieke notensmaak. Een lekker alternatief voor koemelk en al jaren een klapper in onze vitrine 😉

Witte chocolade, de favoriet van onze ijsmakers. Vers uit de machine met een flinke dot slagroom eten ze dit het liefst voor ontbijt. Een echte aanrader bij Casa Piccola.

Tony Chocolonely Karamel Zeezout, vol repen chocolade van de Wereldwinkel aan de overkant van onze ijssalon. Dus écht 100% slaafvrij!

Whiskey Fudge (momenteel niet in het assortiment), van eigengemaakte Engelse fudge. Een flinke scheut Jack Daniels Old No. 7 zorgt voor een zachte en distinctieve smaak van de karamel.

Pistache Bronte, het ‘groene goud’ van Sicilië. De minerale grond van de vulkaan Etna produceert de beste kwaliteit pistachenoten. Bij ons geen toevoegingen van amandel of andere notensoorten, maar 100% pistache met een bijzondere zilte nasmaak!

Snickers, de bekende chocoladereep die bestaat uit noga, karamel, geroosterde pinda’s en chocolade. We stoppen ons ijs er vol mee en voegen zelfs nog wat extra karamel, pinda’s en chocolade toe. Dat stilt de stevige trek!

Stracciatella, een Italiaanse klassieker vol kleine stukjes pure chocolade. Voor de basis maken we onze eigen panna cotta en voegen hier mascarpone en ietwat honing aan toe.

Vanille Bourbon, getrokken van premium vanillepeulen uit Madagaskar. Vanille is momenteel duurder dan zilver, maar we doen geen concessies. Onze vanille bevat geen kleur- of smaakstoffen, geen extracten en geen vanilline. Louter vanillepeulen van de beste kwaliteit en dat proef je!

Yoghurt Bosvruchten, al jaren een hardloper in onze vitrine. Gemaakt met volle boerenyoghurt en huisgemaakte vruchtensaus van rode, zwarte en blauwe bessen, bramen, kersen en frambozen.

Monchoutaart, van verse roomkaas, bastognekoek en een huisgemaakte kersensaus. Wie kent niet dit typische Hollandse verjaardagstaartje? Al een paar jaar het meest verkochte ijsje van Casa Piccola.

Limoncello Mascarpone, een fluweelzachte combinatie van smaken. Na het eten van een limoncello tiramisú kwam onze ijsmaker op het idee van deze ijssmaak en het bleek een voltreffer.

Choco Loco, onze eigen quilty pleasure van cookie dough, nutella, chocolate chip en brownies. Om gek van te worden zo lekker.

Honing Walnoot, twee vriendjes de vaak hand in hand gaan. De bitterheid van de walnoten wordt gecompenseerd door de zoete honing. Ondertussen een klassieker in onze ijsvitrine.

Tonkabonen Stracciatella. Geen heilig boontje, maar bijna misdadig lekker! De tonkaboon komt uit Zuid-Amerika en heeft een sterk aroma dat doet denken aan vanille, kers, zoete amandelen, hooi en kaneel. We gebruiken de tonkaboon al jaren in ons koffie-ijs, maar vanaf dit jaar heeft hij zijn eigen smaak gekregen in combinatie met flinterdunne stukjes pure chocolade. Een echte aanrader!

SORBETIJS

Aardbei, met louter verse aardbeien.  Daarom kan het voorkomen dat u in het voor- of najaar deze smaak niet in onze vitrine vindt. Onze aardbeien worden gehaald bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek.

Drakenvruchten, een opvallende kleur in onze vitrine, maar het is een ijsje zonder kleur- en smaakstoffen! 100% pitaja, een cactussoort uit Midden-Amerika, met een kiwi-achtige smaak. Zowel ouder als kind worden hier heel blij van!

Banaan, een zoet exotische sorbet vol met rijpe bananen. “Dit ijs smaakt écht naar banaan” krijgen we vaak te horen.

Citroen, of beter gezegd Bergamot citrusijs. Want deze smaak is gemaakt van de Bergamot citrusvrucht, wat een kruising is tussen de citrus limette (een soort limoen) en citrus aurantium (een zure sinaasappelsoort). Citroenliefhebbers moeten deze echt even proberen, want het is een zeer verrassende en smaakvolle variant op het normale zure citroenijs.

Tropical, de tropische verrassing in ons assortiment. De ene keer proeft u mango, limoen en gember, de andere keer passievrucht, ananas en banaan. Iedere keer verrassen onze ijsmakers u met een ander recept. Het enige waar u zeker van bent is dat u, bij iedere hap, zich zal wanen in een hangmat op een tropisch eiland.

Frambozen, een volle fruitsorbet die zoet en fris combineert.  Een speciale smaak waar je blij van wordt.