Recept: Surinaams gemberbier

Gemberbier is helemaal hot! Een goede reden om eens te proberen of we daar een smakelijk ijsje van kunnen maken.

We gaan op zoek naar een goed recept om zelf Surinaams gemberbier te maken, want de flessen gemberbier in de supermarkt smaken totaal anders en bevatten aroma’s, anti-oxydanten, stabilisatoren, zoetstoffen en kleurstoffen. Het product Gimber is wel een goede optie, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. We vinden een goed recept in het kookboek SuriMAM van de zusjes Waal.

Voor 1 liter heb je nodig:

  • 300 gram gemberwortel
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 liter water
  • 10 kruidnagels

Schil de gember en snijd fijn. Doe samen met het sap van de citroen en limoen in de blender en pureer tot een fijne moes. Doe het in een grote schaal, roer er de suiker door en giet er 1 liter kokend water op. Roer goed. Voeg de kruidnagels toe en dek af met een theedoek.

Zet de kom op een donkere, koele plek en laat de smaken minimaal 12 uur intrekken.

Zeef het bier en voeg naar smaak extra suiker of citroensap toe.