Verse keukenkruiden uit De Groene Kruidhof

Foto: Veluwe Koerier

Dit is Marian. Samen met een groep vrijwilligers beheert ze de kruidentuin van de oudheidkundige vereniging. Een oase van rust, devotie en bezinning midden in de levendige vesting. Hier laten ze vol enthousiasme geneeskrachtige planten, keukenkruiden en mythologische heesters bloeien. Zo’n 100 groene oervaders als de stinkende gouwe, het vingerhoedskruid en de Oosterse papaver groeien hier, zoals ze eeuwen geleden ook op deze plek te vinden waren.

Als je een ijsboer met een schaar in de hand door de vesting ziet lopen, dan is ie op weg naar De Groene Kruidhof voor keukenkruiden! Vers geplukt – hupsakee – zo de pan in om te laten trekken in de mix. Zo maken we citroengras met basilicum sorbetijs, lavendel roomijs of witte chocolade met munt.

Heb je de kruidentuin al eens bezocht? Het is ontzettend leuk om te kijken, proeven en raden wat er allemaal groeit. Bij ieder plantje vind je een QR-code voor toegang tot allemaal interessante informatie. Er is vaak een beeldenexpositie en voor kinderen ligt er een puzzel klaar met een leuke prijs.

Hij is geopend voor publiek van eind maart tot eind oktober van 9.00 – 21.00 uur. De toegang is gratis, maar een donatie kunnen ze wel gebruiken. Doen!